search

basic information

White-Backed Woodpecker

Dendrocopos leucotos (Bechstein, 1803)

Белоспинный дятел
male

2013-09-01
Novotroitsk, Novosibirskaya Oblast.
© Sergey Pisarevskiy

Biology

Rare resident. Inhabits the deciduous or mixed pine-birch forests both on plain and in mountain at altitudes up to 1450 m. Breeds in separate pairs, nest is located in tree holes (birch, willow) at height 2-7 m above the ground. Every year bores new nesting hole, old holes not used. Clutch of 3-5 eggs is laid in end of April – early May, juveniles fledge in mid-end June.

References

В.К.Рябицев. "Птицы Сибири". Москва-Екатеринбург, Изд-во "Кабинетный ученый", 2014.

supplement

go to family:

Picidae

in other projects

Birds of Kazakhstan

information gallery
Birds of Xinjiang

information gallery
Birds of Ukraine

information gallery
Birds of Europaean part of Russia

information gallery
Birds of Far East Russia

information gallery
Birds of Russia

information gallery
Birds of Belarus

information gallery
Birds of Tyumen

information gallery

Big Year 2018

supported by

1. Sukhov Ilya (260)
2. Dubikovskiy Dmitry (252)
3. Belousow Mishail (216)
4. Zhbir Denis (197)
5. Romanov Konstantin (195)
6. Shteinbrenner Nina (185)
7. Chernykh Andrey (180)
8. Kochetkov Alexandr (170)
9. Pankratov Vladimir (166)
10. Samodurow Konstantin (162)

more...

unidentified birds


2018-10-22

Андрей Баздырев: Светлых каёмок на кроющих крыла и спине нет, значит взрослая. При этом ухо и перевязь очень бледные, да и вообще весь верх довольно светлый
[....]

2018-10-22

Андрей Баздырев: Канюк, просто он выше летает.

2018-10-21

Шевцов Дмитрий: Луговой чекан. Заметная светлая бровь, на пояснице нет просветления и вроде видны пестрины, горло охристое (на 3 фото).

more unidentified birds...